Caviar BG

Любопитно и полезноКакво е Сърцевина – пушена сьомга?
Какво е Сърцевина – пушена сьомга

Какво е Сърцевина – пушена сьомга?

Сърцевината от пушена сьомга представлява централната част от филето, по дължината на костта.

Именно това е най-добрата част от сьомгата – нежна, деликатна и финна.

Превръщането на СЪРЦЕВИНАТА в неустоимо вкусен деликатес е наложен метод от миналото за начин на филетиране и нежно опушване на сьомгата. СЪРЦЕВИНАТА е най-благородната част от филето, с най-голяма плътност и дебелина. Точно тази плътност попива солта и дима от опушването, за да се получи най-хармоничния вкус и аромат на СЪРЦЕВИНАТА. Разбирасе има много детайли, които са тайната на филетиране и нежно опушване, за да се превърне СЪРЦЕВИНАТА на сьомгата в неповторим деликатес – наслада за сетивата.

Процесите по филетиране и нежно опушване на сьомга са шедьоври на единици кулинарни майстори в цял свят. Добрите производители на „СЪРЦЕВИНА – пушена сьомга“  използват свои уникални набори от дървесина и билки, така че тяхната СЪРЦЕВИНА да е наистина уникална и с най-високо качество.

Историята на  „Сърцевината – пушена сьомга“

Считана от повечето фенове за най-добрата пушена сьомга в света, сърцевината – пушена сьомга води корените си от имперска Русия. През тази ера на руската аристокрация изкуството на изисканата кухня и неговото качество достигат безпрецедентни нива. След смъртта на последното руско царско семейство през 1918 г. тази древна традиция потънала в забвение. В продължение на десетилетия рецептата била загубена, докато Ханс Герд Кубел случайно се срещнал с внука на Пушача на сьомга сърцевини от императорския двор – Израел Каплан. Двамата се предизвикали да пресъздадат оригиналните димни фурни и да намерят идеалното място, за да се впуснат в този процес.

През 1978 г. Кубел и Каплан успешно произвеждат първата си сърцевината – пушена сьомга и тя веднага става хит.

Нарязване, сервиране и похапване на „СЪРЦЕВИНА – пушена сьомга“?

Нарязването и сервирането са следващите важни стъпки към пълната наслада от този върховен продукт, и именно тук е и момента за Вашата майсторска намеса в процеса, защото всеки грам от филето е истинско богатство за сетивата – великолепно лакомство!

Сърцевината от пушена сьомга се нарязва диагонално с много остър нож, на медалъони с дебелина 1 см.

Сервира се върху канапе от блини, предварително леко загряти. Подходящият диаметър на блините е 60 мм.

За този допълнителен уау ефект, предлагаме да сервирате с висококачествен есетров хайвер.

Това е най-добрия начин да се наслаждавате на „СЪРЦЕВИНА – пушена сьомга“.         

Можете да поръчате този деликатес онлайн още сега от нашия онлайн магазин.

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате първи актуална информация от Caviar-bg. Последвайте ни във Facebook и Instagram

X