Caviar BG

Любопитно и полезноКакво е ЦАРСКА ПУШЕНА СЬОМГА (сърцевина)?
Какво е Сърцевина – пушена сьомга

Какво е ЦАРСКА ПУШЕНА СЬОМГА (сърцевина)?

ЦАРСКА ПУШЕНА СЬОМГА (сърцевина) представлява централната част от филето, по дължината на костта.

Именно това е най-добрата част от сьомгата – нежна, деликатна и финна.

Превръщането на ЦАРСКА ПУШЕНА СЬОМГА (сърцевина) в неустоимо вкусен деликатес е наложен метод от миналото за начин на филетиране и нежно опушване на сьомгата. ЦАРСКА ПУШЕНА СЬОМГА (сърцевина) е най-благородната част от филето, с най-голяма плътност и дебелина. Точно тази плътност попива солта и дима от опушването, за да се получи най-хармоничния вкус и аромат на СЪРЦЕВИНАТА. Разбирасе има много детайли, които са тайната на филетиране и нежно опушване, за да се превърне ЦАРСКА ПУШЕНА СЬОМГА (сърцевина) на сьомгата в неповторим деликатес – наслада за сетивата.

Процесите по филетиране и нежно опушване на сьомга са шедьоври на единици кулинарни майстори в цял свят. Добрите производители на ЦАРСКА ПУШЕНА СЬОМГА (сърцевина) използват свои уникални набори от дървесина и билки, така че тяхната ЦАРСКА ПУШЕНА СЬОМГА (сърцевина) да е наистина уникална и с най-високо качество.

 

Историята на  „ЦАРСКА ПУШЕНА СЬОМГА (сърцевина)“

Считана от повечето фенове за най-добрата пушена сьомга в света, сърцевината – пушена сьомга води корените си от имперска Русия. През тази ера на руската аристокрация изкуството на изисканата кухня и неговото качество достигат безпрецедентни нива. След смъртта на последното руско царско семейство през 1918 г. тази древна традиция потънала в забвение. В продължение на десетилетия рецептата била загубена, докато Ханс Герд Кубел случайно се срещнал с внука на Пушача на сьомга сърцевини от императорския двор – Израел Каплан. Двамата се предизвикали да пресъздадат оригиналните димни фурни и да намерят идеалното място, за да се впуснат в този процес.

През 1978 г. Кубел и Каплан успешно произвеждат първата си сърцевината – пушена сьомга и тя веднага става хит.

 

Нарязване, сервиране и похапване на „ЦАРСКА ПУШЕНА СЬОМГА (сърцевина)“?

Нарязването и сервирането са следващите важни стъпки към пълната наслада от този върховен продукт, и именно тук е и момента за Вашата майсторска намеса в процеса, защото всеки грам от филето е истинско богатство за сетивата – великолепно лакомство!

Сърцевината от пушена сьомга се нарязва диагонално с много остър нож, на медалъони с дебелина 1 см.

Сервира се върху канапе от блини, предварително леко загряти. Подходящият диаметър на блините е 60 мм.

За този допълнителен уау ефект, предлагаме да сервирате с висококачествен есетров хайвер.

Това е най-добрия начин да се наслаждавате на ЦАРСКА ПУШЕНА СЬОМГА (сърцевина).         

 

Можете да поръчате този деликатес онлайн още сега от нашия онлайн магазин.

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате първи актуална информация от Caviar-bg. Последвайте ни във Facebook и Instagram

X