За нас

CAVIAR bg има отговорнатата мисия да предлага и запазва хайвера като скъпоценен и крехък деликатес. Реализираме собствена концепция със строги критерии за класификация и прецизен подбор на хайвера като една от най-изисканите храни в света. Това е от съществено значение и гаранция за нашите клиенти, че към момента на покупката хайверът е в перфектно състояние.

В CAVIAR bg работим с утвърдени и опитни професионалисти, притежаващи широки познания в добиването, селекцията и производството на есетрови хайвери, на съомга хайвери, на „Царска пушена сьомга“ (сърцевина) и други деликатеси. С истинско удоволствие подпомагаме ценителите на морска храна все повече да опознават, избират и да се наслаждават на вкусовите и цветови нюанси на различните хайвери и превъзходните рибни филета.

Ние от CAVIAR bg сме последователи на утвърдената на българския пазар търговска марка Silvex. Съхраняваме и грижливо следваме идеята за качествена и по-достъпна морска храна в менюто на българите.

През 1995г. създателите на търговска марка Silvex първи в България започват да предоставят по-широки знания, както и да формират култура за включване на повече морската храна и морските деликатеси в бита на българското семейство и ресторантите.

1995

T h e m a g i c o f c a v i a r < c a v i a r h o u s e b g ® >
C

Нашите продукти

В миналото, при посещения в чужбина мнозина се стъписват пред това, колко луксозна и същевременно търсена храна е рибата. Днес, би трябвало да е по-ясно, защо това е така. Онова, което прави от рибата лукс е неимоверния човешки труд и респект към продукта, който стои зад всяко качествено рибно ястие. Защото, освен да бъде уловена, рибата трябва да бъде доставена навреме и по подходящ начин, да е грижливо обработена и да се спазва задължителното условие – навреме употребена.

Търговска марка Silvex се утвърждава като лидер на българския пазар на морски деликатеси. В началото са положени много усилия, за да се събере и предаде в разбираем вид необходимата за хората „рибна информация“, както и да се доставя на пазара многообразие от хайвери, риби, пресни, замразени, пушени, мариновани. Използвани са различни маркетингови подходи за представяне и популяризиране на тази ценна храна сред готвачи, ресторантьори, потребители.

Silvex има богата история на развитие и изгражда отлична репутация на пазара, и сред лоялните си клиенти. Три години последователно – през 1999г., 2000г. и 2001г., Silvex организира „Фестивал на съомгата“ в София Хотел Балкан (бивш Хотел Шератон), с водещ известния кулинар Ути Бъчваров. С подкрепата и с добрата организация на големия майстор готвач на хотела г-н Буш, младите майстори Пламен Дойчинов и Ромео Атанасов демонстрират на живо уменията си в приготвянето на съомга, кралски скариди, октоподи, както и на много други морски деликатеси. Представени са непознатите до тогава в България есетрови хайвери и „Царска пушена сьомга“ (сърцевина), които са продукти на световно известната компания Кавиар Хаус. Показани са суши храни, нещо почти революционно в храненето за ония години в България. Продуцентът Нико Тупарев прави интересен филм по време на един от фестивалите – камерата запечатва как се филетира съомга.

Разказите

за ценния есетров хайвер

Разказите за ценния есетров хайвер, за съомга хайвера и за пушените рибни филета, както и възможността да опитат всичко това, предизвикват възхищението на гостите, които през годините все повече избират и слагат на своята трапеза морските деликатеси.

Марката Silvex

става все по-популярна

Така марка Silvex става все по-популярна в средите на най-добрите майстори готвачи, собственици на ресторанти, както и сред многобройните ценители и любители от гурме обществото на България.

„МЕТРО Кеш енд Кери България“

прави първите си стъпки

Когато „МЕТРО Кеш енд Кери България“ прави първите си стъпки в търговията с прясна риба, именно екипът на Silvex доставя на търговската верига прясна съомга от Норвегия, живи лобстери, пресни стриди.

Иван Манчев

майсторски блюда с морската храна

В онези години майсторски блюда с морската храна, доставена от Silvex приготвя младият тогава, но с много потенциал Иван Манчев, който не след дълго става главен готвач на Кемпински Хотел Зографски. Днес, шеф Иван Манчев е собственик на верига ресторанти „Кактус“, водещ на рейтингови телевизионни предавания и безпорен авторитет в професионалните среди.

Андре Токев

откриване на петзвезден хотел

За откриване на петзвездния Хотел Хилтън София през 2001г. са доставени ексклузивно от Silvex живи лобстери и разнообразни пресни морски деликатеси, които известният шеф Андре Токев приготвя по специални рецепти и поднася на гостите своите шедьоври.

Йеспер Ларсен

личен готвач на датската кралица

Йеспер Ларсен, преди да дойде в София е личен готвач на датската кралица Маргрете Втора. Избира морските продукти на Silvex, за да създаде своите класни блюда по повод откриването на Радисон САС Гранд Хотел и прави това през целия си престой в България.

Жоро Иванов

известният майстор готвач

Международно известният майстор готвач Жоро Иванов включва в менюто си за откриването на Гранд Хотел София качествените морските продукти на Silvex.

Много други утвърдени майстори готвачи са работили с превъзходните морски храни и деликатеси,  доставяни и популяризирани под търговската марка Silvex.

Това е дълга история, а тук не може да се разкаже всичко!

 

Ние, в CAVIAR bg знаем, че морската храна не е стока, която се прехвърля от ръка на ръка. Това е ценна храна, на която всеки има право да се наслади, толкова прясна и здравословна, колкото я е създала чистата природа. Храна, която дава наслада, добро здраве и перфектна кондиция!

X